måndag 15 oktober 2012

Kalorisnåla alternativ

Det finns inga genvägar, man måste få ändan ur vagnen och sluta stoppa skit i munnen om man vill ha en stark sund och spänstig kropp. Inga konstigheter och inga frågetecken.

Jag önskar min kropp älskade pasta, bröd och choklad men det gör inte bara att byxorna krymper i garderoben utan jag blir tröttare, känner mig såsig i huvudet, blir sockerberoende och får ont i magen. Så glatt knaprar jag vidare på kesella med bär, sallader i dess oändlighet, fisk och en och annan nyttigare variant av husman när tillfälle ges.

Men ibland, när man sköter kosten så bra man bara kan och tränar noggrant så vill man kunna unna sig smaskiga saker utan att kalorierna sticker iväg. Egentligen anser jag att sockret är den största boven och har man lyckats avsockra sig så är det många av alternativen nedan som inte kommer vara aktuella. Så om du kan, fokusera på det som är det bästa alternativet i längden.

Edamebönor: Perfekt snack som är supergott, enkelt att tillreda, hög proteinhalt som mättar.

Rostade kikärtor: Fiberhalten är hög och smaken oanat god.

Popcorn & glass: Inte super, men mycket bättre alternativ än godis då man i regel äter mindre mängd.

Fiberhusk: Går att göra allt från supergoda pannkakor (utan kolhydrater!) till bröd, pajer och gör pannbiffarna sådär supersaftiga igen!

Japanska nudlar: Innehåller bara fibrer, och tro mig, de mättar!! Helt plötsligt kan woken innehålla mer än bara kött och grönsaker. Finns på ex. Fitnessguru.se

Lchf pasta: Något stabbigare konsistens men ihop med sås funkar det utmärkt! Finns i välsorterade Ica-butiker.

Något sött: Kesella, lite vanilj, kokos och massor med bär. Bär kan man äta i princip hur mycket som helst av!

Till frukost: Arla mini yoghurt. En hel liter innehåller bara 350 kcal! Dvs mindre än en latte och fralla, men mycket mer protein. Finns i bl.a. i blåbär och min nya favorit persika och vanilj. Dock är den sötad med sötningsmedel för den som vill undvika det.

Vitamin Well: Med Stevia. Inget konstlat och väldigt gott.

Hoppas du hittar en ny favorit!