torsdag 29 november 2012

Livsnjutning

Landet lagom. Något som slog mig tidigt när jag började arbeta som PT var vilken hög medvetenhetsgrad och hur mycket kunskap gemene man har om träning och kost. Min hypotes var att folk saknade kunskap och att det framförallt var det jag kunde hjälpa folk att få.

I 10/10 fall vet man att man inte kan stoppa i sig mer än vad man gör av med om man vill behålla sin vikt. De flesta har även ett bra hum om vilken mat som är "bra" och vilken som är "dålig". Beror lite på vilken diet folk tror på förstås, men alla vet ex att chips alltid är dåligt.

I det stora hela finns det två kategorier, de supermedvetna och livsnjutarna. De första är dem som har näst intill sjuklig koll på vad de äter, tränar frenetiskt och vet exakt hur lång löprunda de måste kompensera pizzan med. Sedan har vi den andra delen, de som trotsar och njuter. Som när man skrapar på ytan önskar att de brydda sig mer och var mer hälsosamma men inte är motiverade. Det jag vill förmedla är enkelt.

Man kan njuta och äta lite av allt, bara kroppen får röra på sig då och då. Man dör inte av en bit kladdkaka eller ett glas vin ibland. Livet är till för att njutas! Märkligt nog får jag ofta mota misstänksamma blickar och kommentarer som - nej just det, du äter ju inte pizza, du är ju PT! Öh va? Jag vet att många som jobbar med träning är nitiska. Jag är precis som du, en livsnjutare. Tränar man och håller kroppen igång kan man ju om någon unna sig något gott ibland.

Att däremot sitta på sofflocket och vräka i sig bullar känns inte som ett vinnande koncept.

Det jag vill hjälpa till med är att lära er hur enkelt och roligt det är att njuta maximalt av livet. Hälsa behöver inte vara en rocketscience. Med enkla nycklar kan du behålla dina nuvarande rutiner och äta det du älskar och bo i en kropp som är starkare, snabbare och fastare.

Att leva hälsosamt betyder inte att man måste vara nitisk och leva på alger och andra delikatesser. Det handlar om att göra aktiva val. Att vara lagom.

Vad kan Du skruva på för att njuta ännu mer av Ditt liv?

Vilken mat är nyttig, egentligen :)?

onsdag 28 november 2012

Lyfta.nu :)

Ny samarbetspartner! Lyfta.nu drivs av två underbara tjejer, Malin och Annika, som erbjuder läxhjälp. Tillsammans kommer vi skapa ett minne för livet för 20 tonåringar i sommar!

Vet du någon som skulle vara intresserad? På www.wilmashealthcamps.com kan du läsa mer. Nu kommer även läxhjälp i alla ämnen finnas tillgängligt under lägret och kontinuerliga träffar under hela året.

Lite glädje och energi en ruskig novemberdag :).