fredag 7 september 2012

Musikpepp

Brukar du träna till musik? Jag har insett att helt beroende på vad man gör krävs olika musikgenrer och ibland är det mest inspirerade när det är heeelt tyst. När man bara kan njuta av omgivningen. Min stora passion är hästar och det jag gillar allra mest är hoppning och klyschigt nog att galoppera på en äng. Då vill jag att det skall vara helt tyst. Det enda jag vill lyssna på är hästens andning och hovarna som smattrar i backen. Lite fågelsång går självklart bra.

Det hela började med att vi lyssnade på musik i bilen på väg från en gokartturnering med jobbet i veckan och just då Swedish House Mafia med Greyhound. Kollegan konstaterar att låten är en elak låt. Elak låt?! Världens grymmaste låt som just nu är högst på springtopplistan!

Så funderade jag igår morse när jag ute i spåret och inte hade långt kvar hem. Då kommer den. Yes! Så känner jag - jajemän den är allt en rätt elak låt. Men man måste liksom vara lite halvförbannad när man springer tidigt i ottan, innan jobb och intensiteten är obehagligt hög i paritet med tiden på dygnet. Jag brukar till och med lyssna på Ramstein ibland när jag kör riktigt tuffa pass, något jag verkligen aldrig skulle sätta på frivilligt annars. Vinyl, 107,5 och P1 är lite mer min grej. Appropå P1 springer min kära svärfar till just P1. 1,1 mil varje morgon. Helt galet. Hur enformigt kan det bli? Jag har testat att springa till P1. Fungerar ibland, om det är något väldigt intressant och man är ute och mys-springer, annars får jag nästan skavsår i öronen. Men han tycker det är toppen!

Vad lyssnar du på? Mitt tips är att variera musiken efter intensitet och humör, och när du ska ta i lite extra och behöver extra pepp - sätt på något riktigt stökigt i lurarna och höj volymen så man knappt hör vad man tänker. Du går det undan vill jag lova!


Lycka till!

onsdag 5 september 2012

Uppemedtuppen

En trögstartad löpvecka fick kickas igång med en kuperad terräng-intervall tidigt imorse. Värmde upp en dryg km och därefter sex stycken 5.30 intervaller med 2 min rask gång emellan. Med backarna blev det ett riktigt skönt pass och avslutade allt med nedjogg, tråkig men ack så viktig för den berömda återhämtningen. Rent mentalt tycker jag det är skönt att avrunda ett hårt pass med väldigt lugn jogg, jag upplever då att man betydligt enklare kan tagga till för nästa pass.

Längtar till Lidingöloppet är avklarat så träningen kan bli lite mer varierad. Bra för kroppen och roligare för själen!

Vill gärna slå ett slag för lax. Lax, gärna fiskad från ett eget hav (...ja ni förstår, närodlat mm) innehåller massa med godsaker. Superpt protein, proppfull med Omega-3 som är rena mirakelkuren och dessutom bärare av fettlösliga vitaminer som A, D, K och E. Att laxen har ett lågt GI tack vare alla proteiner och framförallt den höga andelen fett gör att den mättar både länge och håller blodsockret i schack är även det ett stort plus. Själv älskar jag lax och försöker äta det 4-5 ggr / vecka.

Hur gillar du din lax bäst?

Tips mottages gärna :)!

måndag 3 september 2012

Just ja... Återhämtning.

Som jag nämnde igår har en hel del av helgen spenderats i springskorna. Ibland är en springtur kanon på fredagskvällar, väldigt få är ute (märkligt ;)!), man får lite tid för sig själv och kan både summera veckan och varva ner inför helgen. I fredags dock var det mer ett måstepass. Och dessutom ösregnade det. Då är det tur att man satt ett mål med sin träning!
Vips har ytterligare ett pass avklarats under veckan, som man säkerligen annars skulle struntat i.

Igår morse var det dags igen när jag och min Klassiker-vapendragare snurrade runt nästan 1,9 mil i tufft terrängspår. Pannkakor har en optimal sammansättning av proteiner och kolhydrater för snabb återhämtning. Och igår hade jag tur då min annars kökskrämda sambo serverade en hel hög med supergoda pannkisar när jag kom hem :).

Trots det, och trots flera år som PT, mådde jag riktigt uselt under förmiddagen idag. Varför? Vätske-, mineral- och säkert otroligt nog energibrist.

Så kom ihåg, ät, drick och sov ordentligt efter hårda pass! Annars kan inte kroppen bygga upp sig själv, du skadar dig lättare och mår såklart uselt.

Hård träning kräver hård återhämtning.

söndag 2 september 2012

Första steget taget!

Nu är planerna i full rulle för lägret nästa sommar!

Boende skall bokas, ledare skall hittas, hemsidor och bloggar skapas (tack Tim för ditt tålamod och hjälp!) mm mm.

Som tur är springer tiden förbi och jag längtar redan till den 27/6 nästa år när vi tillsammans åker ner till Falsterbo för drygt en vecka av god mat, hård träning och massa glädje!

Känner du någon som är intresserad? Kontakta mig på 0704-81 01 28.

Jag har firat denna dag med ett svettigt pass i det kuperade Lidingöspåret och snart blir det tacos - som är både nyttigt och gott!