onsdag 21 november 2012

Kolhydratsfria pannkakor

Jag har tidigare berättat om att jag utesluter gluten från kosten, och att det gjort att magen är platt och glad och astman så gott som försvunnit.

Kost är ett omdebatterat ämne, och i min mening rätt uttjatat. Den skapar enighet och provokation, krångel och glädje. Som igår, kär kollega: Vi tänkte köpa Lussebullar :)! Lussebullar!!! Efterlääängtad favorit. Nä.. Just ja, glutenfritt var det inte. Galet tröttsamt, men jag känner sådan otrolig skillnad i kroppen att det är klart värt det. Här hävdar många - Jag mår jättebra med Lingon Grova och sockrade flingor, att du bara orkar! Jag håller i regel en låg profil, men till vissa säger jag vad jag egentligen tycker. Det är för att du inte känner din kropp och att du inte vet något bättre.

Det är obekvämt att tänka utanför fyrkanten, och besvärligt att bryta vanor. Det krävs en vilja och en ambition. Det är Upp till dig!

Goda alternativ finns det gott om, krävs bara lite nyfikenhet och experimentvilja :).

I dag serverades det kolhydratsfria pannkakor i crêpesformat hos oss. Mumsigt med lax och gräddfil. Vardagslyx!

tisdag 20 november 2012

Ny samarbetspartner och nya deltagare!

Jag älskar att ha många bollar i luften! På gott och ont :).

Förutom mitt heltidsjobb som säljare, driver jag mitt hjärteprojekt Wilmas Health Camps för överviktiga tonåringar, skriver en bok om ryttare och träning, ser till att ryttarna i Team Leksands håller sig friska och hela och presterar så bra de bara kan. Och så pluggar jag lite med. Ehm, hur tänkte jag här :)? Jag tror starkt att det i slutändan ger mig mer energi än vad det någonsin skulle kunna ta - tänk bara så många fantastiska människor jag möter bara för att jag skall blanda och ge lite här och där!

För att krydda på lite mer är jag väldigt glad över att blivit tillfrågad av Tidningen Rida om att stå till tjänst med hälso- och kostips. Och givetvis VARFÖR man som ryttare bör göra mer än bara mocka. Som i sig absolut inte är en dålig vardagsmotion - men om man tillåta sig att analysera rörelsen i ungefär 1 sekund. Känns den uppbyggande - eller monoton och "förslitande"? Är du ryttare? Kika gärna in på www.tidningenrida.se/!

Just nu håller jag på att kontakta skolor för att erbjuda min hjälp till de elever som kanske behöver lite extra stöttning och pepp på hälsosidan. Det är verkligen roligt att så många uppskattar att jag ringer och sprider mitt budskap! I dagsläget är lägret privatfinansierat - men jag hoppas på att hitta samarbetspartners inom både privat och offentlig sektor som kan sponsra personer som verkligen behöver hjälp att få komma till mig! Är du nyfiken? Kika in på www.wilmashealthcamps.com! Nu är lägret bara öppet för 13-17 åringar. Det är möjligt att jag längre fram kommer ha läger för vuxna.

Vilket medvetet hälsoval har du gjort, just idag?

pt1.JPGpt2.JPG
Bilderna är tagna från: http://bloggar.aftonbladet.se/ridsportsbloggen/page/2/