lördag 5 januari 2013

Tid för självrannsakan

Nytt År Nya Mål. Fräscht.

I regel tycker jag att Nyårslöften är patetiskt. Jag är medveten om att det här är provocerande. Men har inte alla ett mål med livet?

Vill ni inte alla, sträva efter mer? Och förstå nu att när jag skriver mer är jag väldigt öppen för att det kan skilja sig otroligt mycket från person till person.

Jag var lite konstig och tvärtemot i sättet redan när jag var liten. På helt eget bevåg bytte jag namn när jag var 3. Vilken normal unge gör det?! På dagis fanns det två Lovisa, alla hade röda skyltar och jag hade en svart. Jag blev Lill-Lovisa. Känns som ett förbluffande lite problem när var enda unge idag typ heter samma sak (Wilma). Men icke. Jag går sonika hem, meddelar bestämt till pappa att nu skulle jag minsann inte heta Lovisa längre. Jag skall heta Wilma. Inga konstigheter. Och verkligen ingen fick kalla mig Lovisa, jag lyssnade helt enkelt inte. Vilken dryg liten unge!

Det jag älskar med det här är att jag tog saken i egna händer. Behövs det verkligen ett Nyår för att ta sig någon vart? Att införliva en massa dåligt samvete för att pressa dig till något du egentligen inte vill? Känns osunt!

Jag lovar mig själv att lyssna till mitt hjärta, varje dag alltid nyår eller inte. För en del är Paulo Cuelos Alkemisten en saga, för mig är det ett sätt att leva.

En vilja att utvecklas, ett fantasifullt sinne att drömma, en kärlek till dig själv som ger dig mod att testa borde finnas hos alla. En vän läser många böcker, just nu verkar bokperioden innefattas av kända profiler med unika, och i min mening, fascinerade historier; Arnold, Brandson och Zlatan. Olika men ändå så lika. Det som framförallt slagit min vän är att gemensamt för alla är att de har haft så otroligt många motgångar! De har inte åkt genom livet på en räkmacka. Och de har framförallt inte låtit sig knäckas.

Så, mitt tips är använd Nyåret för reflektion och analysera året som just passerat. Det blir aldrig som man tänkt sig, det vet vi redan. Men hur blev ditt 2012? Och vart vill du vara om ett år?

Våga dröm stort. Alla är vi vår egen lyckas smed. Som de säger i en av mina favoritfilmer:

Follow your dreams and live the life.