lördag 29 september 2012

Gråtmild.

För 6 år sedan var mer än 3 minuter på ett löpband en omöjlighet. Min stora passion är och har alltid varit hästar. Jag fick lägga min dröm på hyllan och var tvungen att leta efter något annat att andas, kämpa och leva för. Där och då kändes det helt oövervinneligt.

Livet har så otroligt mycket att erbjuda. Det finns så mycket mer där ute att utforska än jag då någonsin kunnat ana. Tack Tim för att du lärt mig det. Som det stod på en t-shirt idag: något minnesvärt behöver inte vara enkelt och smärtfritt. Jag log. Så rätt. Jag ser det som min plikt att inspirera andra att bryta nya barriärer, tro på sig själva och försöka göra det som man trodde var omöjligt. Om jag lyckas bidra till att en enda person vågar testa det som för den verkar helt orimligt, då är jag nöjd.

Idag har jag lyckats med något, som varken är unikt eller omöjligt. Men för mig känns det som en seger jag aldrig någonsin vågat drömma om.

Tack alla ni som under åren har stöttat, peppat och uppriktigt brytt er. Tack Tim för att du står ut med mina galna ideér. Och inte minst, tack Spinecenter för att ni gav mig ett liv igen!

Slutligen vill jag uppmana er alla att ta vara på och utnyttja vårt skal, kroppen klara nämligen bra mycket mer än vad vi tror. Åh det är en magisk känsla att spräcka nya barriärer.

Lidingöloppet - check. Klassikern halvvägs - check.

torsdag 27 september 2012

Nej... Regn!!!!

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Men 3 mils gyttjebad - hur känns det?!!

Förberedelserna känns löjligt minutiösa för att en glad amatör ska springa ett ynka lopp. Det har varit backar, intervaller och distanser i det oändliga. Jag har inte ätit och jag har tryckt i mig pasta. Kroppen måste ju undra vad 17 det är som pågår.

Och det enda jag ber om är några regnfria dagar innan imorgon. Första etappen i Klassikern var väldigt blöt, både under loppet (såklart) innan och efter.

....det är inte för inte jag börjar känna mig lite vidskeplig 😩

Tips någon som sprungit ett lerigt Lidingölopp?

tisdag 25 september 2012

Är du ett offer?

Hel på insidan = kraft på utsidan. Så är iallafall min erfarenhet. Som PT kommer man ofta sina klienter nära inpå livet, man ser direkt när någon mår dåligt (och försöker dölja det), om personen är sjuk (och försöker dölja det) och givetvis när personen har flyt och är på topp (betydligt roligare att ta del av :)). Man skrattar gråter (japp, händer oftare än vad man kan tro) och svettas och skriker ihop! Och ibland vill man banka något riktigt hårt i huvudet och få personen att förstå att ansvaret för resultaten ligger i deras händer. För pengar kan man köpa mycket, men du kan inte köpa dig en välsvarvad stark och snygg kropp. Jag kommer liksom inte träna åt dig....

Jag fick tipset att köpa en ljudbok på iTunes: The Awakening Course, Joe Vitale. Det har lyssnats, fram och tillbaka. Jag har försökt memorera. Jag har blivit generad över hur mycket något stämmer in på mig själv, känt mig fantastiskt förvirrad och ibland chockerats över resultatet! Jag hoppas att jag en dag kan vara en bättre medmänniska, inte minst till nära och kära, och en mer harmonisk person som kan kanalisera all energi som sprudlar på rätt grejjer.

Så har ni 149 riksdaler över kan jag säga att de är väl värda att investera i denna bok.