onsdag 14 november 2012

Springer du själv en mörk kväll?

...ring en vän! Ridningen blev tyvärr inställd så måndagens löpning fick bli igår istället. Intervaller var planerat men fick oväntat sällskap av underbara Therése :)! Och nej, inte fysiskt utan i telefon. Intervaller kändes lite väl flåsigt och bökigt att hantera ihop med ett samtal där det är en pågående dialog och inte monolog skall föras.

Jag inser givetvis att det här ställer 2 oundvikliga krav:

1. Tillräckligt bra flås så du faktiskt kan springa och prata
2. En trogen vän som accepterar dig för den träningsnörd du är och klarar av en flåsande galning i örat

Men jag måste säga att det är väldigt trevligt :)! Jag klämde 7 km i ett ok tempo, på ett oförskämt lätt sätt!

Det här går såklart kanon att applicera på cykling, inlines, längdskidor, ridning, promenader osv. En fördel är väll att det inte är vattenbaserat :).

Vem ringer du ikväll?

söndag 11 november 2012

4 veckor energimaximering!

November, mörkt, regn, badsäsongen är inte ens en prick i horisonten. Få lopp och annat nära som kanske kan höja inspirationsfaktorn och kicka igång motivationen.

Jag brukar alltid ge tipset: sätt upp ett mål! För de flesta fungerar det men så här års har många ofta svårt att hitta något mål som verkligen får ändan ur vagnen :).

Strunt i målet, gör det enkelt. Gör ett träningsschema för fyra veckor och spika veckans upplägg varje söndag. Fokusera på tidseffektiv träning, dvs korta intensiva pass som ger dig energi. Träna det du tycker är riktigt roligt! Och när du väl tränar, gör det fokuserat! Om du väl bytt om är det lika bra att maximera tiden.

Ät mat som du vet kroppen mår bra av: massa olika färger (frukt och grönt), lättsmält för magen (fisk) och långsamma kolhydrater (fullkornsprodukter). Ät små portioner och lite oftare för ett jämnt upptag av energi.

Du kommer bli förbluffad över resultatet, både fysiskt och psykiskt. Så strunt i siffror, fokusera på att energimaximera!

Så här ser mitt veckoschema ut:

Måndag - intervall på morgonen, PT med fokus på funktionell träning
Tisdag - ridning (det bästa som finns :), balsam för själen)
Onsdag - intervall
Torsdag - PT, funktionellt
Fredag - löpning / pass på gym

Helg: långpromenad för själen :)