fredag 16 augusti 2013

En riktigt stjärna

....föds inte ur ständig medgång. En riktigt stjärna är hon som har rest sig flest gånger från motgångar. Lätt att glömma bort när man träffar framgångsrika människor!

Zlatan är en stor inspiratör för mig. Hans bok 'Jag är Zlatan Ibrahimovic' är som en bibel. Han må stick i folks ögon, och ha galet dålig retorik enligt vissa, men han följer sitt hjärta, kämpar som alla borde göra och levererar. Enligt mig är han en grym förebild.

Att resa sig efter motgångar är precis vad Zlatan har gjort. Han är en sann stjärna!






torsdag 15 augusti 2013

1, 2, 3 GO!

Hoppas ni alla har haft en underbar sommar! Jag ser livet som en berg-och-dal-bana, ibland går det trögt, ibland rusar det framåt i en hiskligt okontrollerad fart, ibland känns det omåttligt motigt och tungt, ibland tar det en helt oväntad vändning och plötsligt skenar det åt precis det håll man hade tänkt sig! Det pirrar imorgon och är hysteriskt kul - jag älskar livets alla färger toppar och dalar!

Just den här sommaren har varit magisk - låter klyschigt. Alla sommar är ju inte det, även fast jag barnsligt nog tycker att det borde vara skrivet i sten att de skall vara det, man behöver fylla på energidepåerna för att orka med stormarna och ha kul under resten av året! Därför, tillåter jag mig överdrivna peppa smitta av sig till just Dig.

Strålande sol, inte-ett-himla-moln-på-himlen, segelbåt, goda-vänners-lag, passion, Highway 1 /California är det som har fyllt mina energidepåer. Beach Boys i lurarna borde få vem-som-helst på gott humör, så testa du med :)!

Två gånger om året är man alltid sugen på en rejäl kick-start. Nyår och efter semestern. Man har haft det lite extra gott och lyxigt och känner att motivationskvoten är fulladdad för förändringar och förnyningar. Missförstå mig rätt, du skall inte gå och bli en annan person (som om det ens vore möjligt!), bara spänna fjädern och sträva efter att bli så bra du bara kan bli!

Jag gillar inte dieter. Jag tror inte det är sunt. Jag tror på långsiktighet, hälsosamma val, njutning och näringstäthet. Detox har alltid känts lite.... Svältsamt 80-tal. Men efter att jag för dryga ett år sedan slutade äta gluten har jag verkligen förstått hur mycket maten vi stoppar i oss påverkar oss. Och två veckor i USA höjde nog den berömda motivationsfaktorn ytterligare lite. Därför, tänkte jag mig ge mig på en liten detox. Jag väljer bort allt som inkluderar gluten (det är ju iochförsig inget nytt för mig), minimerar och strävar efter att äta 0 av mjölkprodukter, boostar med grönsaker, olivolja, bär, avokado, greens-drinkar, framförallt kvalitativ fisk och så lite kaffe som möjligt. Skall se om jag hittar något framgångsrecept jag kan skicka vidare till er!

Sedan tänkte jag testa på den superhitta 5:2 dieten, en typ av detox det med visserligen. Här kommer lite tips om vad man kan äta 500 kcal dagarna:

Mat som är näringsrik och mättar fin-fint:
  • Rent nötkött/räkor/kyckling/kalkon/skinka 90-100 kcal / 100 g Ägg 60-80 kcal / st Äggvita 20 kcal
  • Lchf nudlar 19 kcal / påse el portion (står alltid på påsen)
  • Knäckebröd ex Leksandsknäcke (35) 30-60 kcal / st Finncrisp 20 kcal / st
  • Grova grönsaker såsom broccoli, kål, paprika, spenat, svamp, ärtor, blomkål, zucchini mm 20-30 kcal / 100 g
  • Morot, rödbeta, vattenmelon, majs 40-50 kcal / 100 g
  • Bär 30-50 kcal / 100 g (jordgubbar är minst)
  • Grapefrukt hel röd 100 kcal gul 60 kcal
  • Nötter ex 10 mandlar/hasselnötter 60 kcal
  • Lax 180 kcal / 100 g
  • 1 tsk olivolja 25 kcal
  • Bondbönor 60 kcal / 100 g


Tänk på att kött väger mindre efter tillagning, så väg det efteråt :)!
Spetsa till vattnet med lime och mynta, dietlyx!

......givetvis håller jag er uppdaterade! 

Hepphepp :)! 

Rekommenderas starkt!