torsdag 26 september 2013

Motivation och inspiration - vart är du

På våren går allt lätt som en plätt. Med risk för att låta väldigt oinspirerande känner jag alltid en viss uppförsbacke så här i början av hösten. Midsommar är ungefär så långt borta den kan vara..... Och jag verkar inte vara ensam - det här är det enda det verkar pratas om!

Så - tillsammans tycker jag vi hittar på en överlevnadsstrategi!
- Jag föreslog: Boka en resa till solen under vintern! Kollegan svarade: Eller börja med droger...! (På skämt givetvis - och lite väl extremt kan man tycka :)!!!)

Faktum är att hösten är kort, det är ofta mycket som skall hinnas med under den korta tiden fram till jul och det gäller att ha en plan för att 1. Inte bli sjuk. 2. Kunna njuta av livets resa - det är då enligt mig ändå meningen med livet!

Handlingsplan:
- Var snäll mot dig själv, gå ut i solljuset när solen väl skiner, ta varenda chans du får! Morgon, på lunchen, på helgen. Vi här i norr behöver solens strålar!

- Ge dig optimala förutsättningar, ät näringsrikt! Fyll tallriken med färgglada rotfrukter och grönsaker! Lyxa till det med närodlat - kanske vet du någon gård i närheten som faktiskt har eget slakteri?

- Ladda batterierna, sov. Inte att underskattas. Ögna igenom här så förstår du snabbt varför! Sömnbristens obehagliga biverkningar!

- Drick inte bara kaffe, kom ihåg vatten! "-Vatten renar kroppen och behövs för att optimera näringstillförseln samt att hålla alla organ mm. vid full hälsa." Känner du dig inte övertygad - klicka på länken! Ett glas till? Tänk dock på att forskare nyligen kommit fram till att allt kolsyrat (läsk som vatten) ökar hunger- och sockersug..

- Skapa struktur, hitta rutiner. Hur sugen är du på att masa dig i väg till gymmet när det spöregnar, är iskallt och bäckmörkt. Jag gissar att du känner som jag.... Inte särskilt...! Soffa och godis - någon?! Bestäm dig för ett veckoschema som är hållbart (varken överoptimistiskt eller Katten-Gustaf-latmaskaktigt). Jag rider på måndag och onsdagar, det är ju det bästa jag vet så ingen riktigt uppoffring där :), sedan gymmar jag på tisdag och torsdag (söndag är en bonus) och på lördag står lugn frukost och långpromenad på schemat! ....har du inte tid för att träna kommer du få ta dig tid till att vara sjuk. Det är ingen prutthurtig myt. Missar du något pass ibland gör det ingenting, det är helheten som räknas och ger resultat!