torsdag 31 oktober 2013

Spring för livet!


Jag hävdar bestämt vi alla gör aktiva val, varje dag, som i slutändan formar och skapar våra liv. Som att måla en tavla, alla penseldrag kommer tillslut skapa ett konstverk. Att något bara händer, att sitta och vänta på en förändring eller ännu hellre - tror att någon annan kommer göra det åt Dig är i min värld helt orimligt. Att ta ansvar för sina val och att faktiskt göra val är ett ansvar vi har för oss själva för att leva det livet vi vill leva, få möjlighet att självförverkliga oss själva och känna att vi lever fullt ut. Jag kan inte tänka mig något värre än att vakna upp en dag och ångra allt jag inte gjorde.

"Du ångrar aldrig vad du gjort, bara allt du inte gjorde..." En sanning med modifikation. Ens handlingar kan få oönskade konsekvenser. Så det gäller att vara medveten om sina val och därmed ta rodret över sitt liv.

Klockan ringde 6.00 imorse. Inte supertidigt för vissa,men om man är som jag, som ett barn, med överdrivet stort sömnbehov känns det allt annat än okej att gå upp så tidigt när jag störtade i säng efter 24 helt slut efter en fullproppad arbetsdag, allmänt livspussel och en hoppträning på det. 

Hösten är för många en hektiskt tid, den är kort och mycket skall hinnas med. Jag känner mig som en duracellkanin som flänger mellan arbete, alla andra måsten och förhoppningsvis lite energigivande frivilliga aktiviteter. 

Frivilliga aktiviteter var det. Så jag gick upp och väldigt sömdrucken lyckades jag få på mig träningskläderna och kopplet på hunden. Jag känner mig själv, jag hatar att hålla på och mecka med olika saker på morgonkvisten. Leta efter tightsen, ställa in vilken typ intervall jag skall springa i RunKeeper, och så vidare... Bara att det är sjukt kallt är ju superjobbigt. Förberedelser är a och o. Kläderna låg vikta, telefonen var preppad, ursäkterna 0. Så off vi go! 

"RUN!" Precis när ena intervallen sätter igång möter jag en tjej som blänger på mig och tänder en cigg. 


Sista intervallen är klar, flämtningen är hysterisk, jag tittar upp. En magisk soluppgång. WOW! Vilken tur att jag gick upp! Endorfinerna sprutar ut!