måndag 27 januari 2014

Högsta möjliga lägstanivå!

Har du tänkt på hur enkelt det är att börja med något nytt? Det känns kul, enkelt, man är ofta sjukt inspirerad och det känns som att man skulle, utan problem, göra det i resten av sitt liv! Sedan kommer verkligheten ikapp. Det känns, bökigt. Lite som borta bra men hemma bäst. Hemma är både bekvämt, tryggt och tar ingen energi eller vidare tanke. 

Om du inte redan har en tydlig målsättning - fråga dig själv en ärlig fråga. Och svara med handen på hjärtat: - Vad är det du vill uppnå? Gå vidare med en plan, hur skall du med enklast och smartast medel komma dit? Det handlar om att vara latsmart! Inte krångla till det med jobbiga lösningar utan utgå från befintlig verklighet och tänk igenom, vad skulle kunna vara en realistisk plan?

Latsmart i en ask!

Därefter är det enkelt. Du har ju bestämt dig för vad Du vill uppnå.

Nu gäller det bara att ha en hög lägstanivå! Ju högre desto kortare väg till målet. Om det är en stor förändring du vill göra så måste du väga in i planen att det kommer ta lite tid. Och acceptera det. Håll fanan högt och håll fokus.

Var snäll mot dig själv genom att vara ärlig. Påminn dig när du behöver vad målet är och belöna dig när du nått ett delmål.

Ett tips är att läsa Munken som sålde sin Ferrari (https://www.storytel.se/munken-som-salde-sin-ferrari-bok-822). Tänkvärd bok och enligt honom tar det bara 21 (!) dagar att bryta en vana. Och 21 dagar kan Du väll hålla ut för att nå Ditt mål :)?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar