fredag 21 september 2012

Booty-ass

Idag är det fredagsnivå på temat! Hur puffar man upp och fastar till rumpan? Alla tjejers stora utmaning här i livet ;)

Personligen är just ben och rumpan favoritmuskler att träna på gymmet. Antagligen just för att det är så underbart att ha träningsvärk där! Fast och fin, som ni alla mina PT-klienter fått höra. 15 jämfotahopp till, fast och fin!

Gluteus Maximus som denna ljuva kroppsdel fått ära att heta är kroppens största muskel. Den har ett gäng kompisar som även dem formar, lyfter och ger kraft åt sätet. I Hollwyood har en PT, David Kirsch specialiserat sig just på att forma (tjejers) bakdel. Han styr upp, piffar till och sätter den där extra stjärnglansen på modellerna inför Victoria Secrets årliga gala. Jag förstår att det här låter väldigt ytligt och egentligen inte helt rimmar med vad jag står för, så är ett PT-pass med den mannen något av en dröm! Är du nyfiken kan du beställa hem hans bok med den lämplig titeln: Butt Book.

Så hur gör man? I min mening kommer all resultat av träning till stor del bero på vad du stoppar i munnen. Socker och salt i kombination med fet mat kommer inte vara ett framgångsrecept. Sedan måste muskeln belastas! Det finns övningar i det oändliga, men några favoriter är:

- Breda knäböj "sumo" med kick (gör som en knäböj och sparka uppåt åt åt sidan, gult linne)
- Upphopp (röd topp)
- Enbent höftlyft (blått linne)
- Bakåtutfall ( blått linne + steppbräda)
- Utfall med stång (jag i grönt linne)

Gör 15 x 3 och upprepa 3 varv! Är du säker på styrketräning och vill fasta till lite extra, kör då 6-8 x 4 x 3, avsulta med en sprintintervall 30/30 s x 10. Kommer kännas mumma imorgon!

Styrketräning är absolut det bästa för att få sin drömrumpa! Tycker man det är det värsta som finns är det även effektivt att springa backintervaller och att cykla.

Burn baby burn ;)! 








Bilderna är tagna från Womens Health samt fitvillains.tumblr.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar